Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی هوا، امروز یزد را به تعطیلی کشانده است اما اداره کل محیط زیست نه تنها به گزارش‌های کلیشه‎ای بسنده کرده بلکه از اعلام روزهای آلوده یزد در فصل بهار امسال نیز خودداری کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، شهر یزد واقع در کویر مرکزی و از مهم ترین شهرهای صنعتی ایران است. خشکسالی‌های پی در پی  در یزد موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و یا ضعیف شدن آنها شده و میزان گرد و غبار را نسبت به سال‌های قبل افزایش داده است به گونه‌ای که عامل اصلی آلودگی هوای استان یزد را ذرات معلق یا همان گرد و غبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذرات معلق در هوای این شهر، پتانسیل بالایی را در آلودگی هوا دارد. در روزهای بدون باد و با پدیده وارونگی، ریزگردهای صنعتی و در روزهای با بادناکی بیش از سرعت آستانه، ترکیب ریزگردهای صنعتی و معدنی و سایر اراضی، موجب تشدید غبارناکی هوا در سطح شهر یزد می شود.


 

افزایش آلودگی در استان یزد با تغییر فصل

 براساس مطالعه‌ای که محیط زیست با همکاری پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد انجام داده و یک پژوهش ملی است وسعت اراضی طبیعی و ملی، کشاورزی بایر و عایش، صنعتی، معدنی و اراضی شهری و نخاله‌های ساختمانی به ترتیب بیشترین عامل ایجاد آلودگی گرد و غبار  در استان هستند که سهم هر کدام از این اراضی در آلودگی شهرستان‌های استان مختلف است.

پیش از این میرزاده مسئول وقت ایستگاه‌ سنجش ایستگاه سنجش آلودگی هوای استان یزد در مصاحبه با یزدرسا بیشترین آلودگی در استان را مربوط به فصل بهار دانسته و گفته بود: اردیبهشت و خردادماه نیز آلوده‌ترین ماه‌ها در استان یزد هستند، با تغییر فصل در استان افزایش آلودگی رخ می‌دهد، با پشت سر گذاشتن فصل بهار معمولا آلودگی کاهش پیدا می‌کند و در بهمن و اسفندماه نیز شاهد افزایش آلودگی در استان هستیم.


یزد، ایستاده در غبار/ آلودگی، یزد را به تعطیلی کشاند

این روزها نیز که فصل بهار را پشت سر گذاشته‌ایم گرد و غبار استان یزد را فرا گرفته است به گونه‌ای که پیش بینی احتمال پایداری گرد و غبار توسط اداره کل هواشناسی استان و ناسالم بودن شاخص کیفی هوا منجر به تشکیل کارگروه شرایط اضطرار آلودگی و تعطیلی امروز یزد شد.

اداره کل هواشناسی استان یزد نیز با صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اعلام کرد که هوای غبارآلود از عصر دوشنبه در استان آغاز شده و تا اوایل وقت فردا چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

در این اطلاعیه آمده است: وزش باد نسبتا شدید همراه با گرد و خاک و ماندگاری هوای غبارآلود از مهمترین پیامد‌های این سامانه است که شهر‌های یزد، اردکان، اشکذر، بافق، بهاباد و میبد را دربرمی گیرد.


گزارش‌های کلیشه‌ای محیط زیست یزد

کاهش کیفیت هوا از مهمترین خطر‌های این سامانه است و توصیه شده از تردد‌های غیرضرور و فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در فضای باز به ویژه برای افراد سالمند، کودکان و بیماران با مشکل ریوی پرهیز شود.

در این میان اداره حفاظت محیط زیست استان یزد در این روزها که شدت آلودگی هوا برای افراد سالم نیز خطرناک است به گزارش‌های کلیشه‌ای با استناد به اطاعیه اداره کل هواشناسی یزد اکتفا کرده و از گروه‌های حساس، سالخورده، کودکان و بیماران تنفسی و قلبی خواسته است از فعالیت سنگین در فضای باز خودداری کنند.

اطلاع رسانی ناقص محیط زیست به همین جا ختم نمی‌شود بلکه پیگیری‌های مکرر خبرنگار یزدرسا از مدیر روابط عمومی، کارشناس حفاظت محیط زیست و حتی مدیر کل این اداره، برای اعلام وضعیت آلودگی هوا و تعداد روزهای آلوده یزد در سال جاری بی نتیجه ماند.


امتناع محیط زیست از اعلام روزهای آلوده یزد

مسئولین اداره محیط زیست طی ۱۵ روز در مقابل تماس‌ها و پیامک‌های خبرنگار یزدرسا در این زمینه نه تنها پاسخگو نبودند بلکه از این پیگیری ابراز ناراحتی نیز کردند.

با وجود اینکه وضعیت آلودگی هوای یزد به راحتی از اطلاعات ایستگاه سنجش آلودگی قابل استخراج و اعلام است اما کارشناس اداره محیط زیست استان اعلام آن را منوط به تایید مدیر کل دانست و در نهایت مدیر کل نیز از اعلام آن خودداری کرد.

نحوه پاسخگویی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد این شائبه را به ذهن متبادر می کند که اطلاع رسانی و‌ هشدار به موقع در  روزهای آلوده یزد به خوبی انجام نگرفته است و مسئولین این اداره از این جهت از اعلام وضعیت آلودگی و تعداد روزهای آلوده یزد واهمه دارند.


لزوم عکس العمل به موقع دستگاه‌های مرتبط با آلودگی هوا

لازم است با توجه به اطلاعات موجود از وضعیت جریان باد و شاخص‌های آلایندگی تصمیمات به موقع گرفته شود و اطلاع‌رسانی نتایج آن نیز بسیار زودتر اعلام شود تا مردم به ویژه سالخوردگان، کوکان و بیماران تنفسی دچار مشکل نشوند.

سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاه‌های مرتبط، نباید در مورد آلودگی هوا سکوت کنند، زیرا سلامت مردم ارزشمند است و شایسته است دستگاه‌های مرتبط با آلودگی هوا، عکس‌العمل لازم را به موقع و با در نظر گرفتن سلامت شهروندان در زمینه مقابله با آلودگی هوا داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: روزهای آلوده یزد حفاظت محیط زیست اطلاع رسانی آلودگی هوا گرد و غبار استان یزد اداره کل فصل بهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید